Politika zasebnosti

V podjetju HBA, spletna trgovina, Daniel Potrč s.p. se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato kot upravljavec z njimi ravnamo izjemno previdno. Vaše osebne podatke obdelujemo za naslednje namene.

Če ste obiskovalec spletne strani

Zaradi uporabe spletne strani in njene varnosti vedno, ko vstopite na to spletno stran, naši strežniki zabeležijo vaš IP naslov ter ga takoj pretvorijo v naključno ID oznako, iz katerega vas ne moremo določiti. ID oznake uporabljamo pri diagnozi problemov, vendar jih ne povezujemo z drugimi podatki o vas. To pomeni, da ne bomo poznali vaše identitete ali vašega e-poštnega naslova. Če ste ob brskanju po naših spletnih straneh prijavljeni v uporabniški račun drugega ponudnika (npr. Google račun, Facebook račun, Instagram račun ipd.), lahko ti ponudniki sledijo vašemu obnašanju na naših spletnih straneh v skladu s svojimi pogoji in izbranimi nastavitvami v vašem računu pri tem ponudniku. Več informacij v zvezi s tem vam mora priskrbeti posamezen ponudnik.

Če kupujete na spletni strani

V primeru, da izdelek kupite v naši spletni trgovini, bomo od vas potrebovali vaše ime in priimek, naslov, telefonsko številko in e-naslov. Te podatke potrebujemo zato, da vam izdelek lahko prodamo, vam ga ustrezno dostavimo in rešujemo morebitne reklamacije. Na e-naslov boste prejeli obvestilo o statusu naročila, v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja pa tudi opomnik, če nakupa ne boste dokončali. Telefonsko številko potrebujemo, da lahko hitro rešimo morebitne zaplete (npr. v primeru, da ste naročili izdelek, ki ga ni več na zalogi) in da vam lahko naši dostavljavci kupljene izdelke učinkovito dostavijo. Prav tako te podatke potrebujemo v primeru, če ne bi poravnali svojih obveznosti. Vsi ti podatki so torej nujni za izvedbo nakupa, pravna podlaga za to pa je v izvajanju (kupoprodajne) pogodbe. Da bi lahko v prihodnje izboljšali naše storitve in izbiro izdelkov, vas bomo lahko po e-pošti občasno prosili tudi, da nam posredujete svoje mnenje o nakupu in kupljenih izdelkih.Če nam teh podatkov ne boste želeli posredovati, vam ne bomo mogli omogočiti nakupa v naši spletni trgovini. Te podatke hranimo 5 let od zaključka nakupa oz. poravnave vseh obveznosti.

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: sklepanje sklenitev kupoprodajne pogodbe (6(1)b) člen Splošne uredbe). Če posameznik podatkov ne priskrbi, sklenitev pogodbe ni mogoča. Na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog in kapacitet, ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za analizo, zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: 5 let od dneva nakupa oz. poplačila vseh obveznosti.

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, prenosljivost ter v omejen obsegu izbris, omejitev obdelave in ugovor. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov info@woodydoo.si. Odjava od e-novic (ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS (več informacij na: www.ip-rs.si).